Hjem      Om Humanimal Care      Everyday Dog Hundeskole
Everyday Dog HundeskoleEveryday Dog eies og drives av Karin Elise Hansen (tidl. Karin H. Ødegaard), som startet så smått i 2011 under firmaet Humanimal Care. I mars 2013 ga Karin hundeskolen et eget navn, og Everyday Dog ble en underavdeling til Humanimal Care. Alt som har med hundekurs/trening av hund å gjøre ligger derfor nå på den nye hjemmesiden: www.everydaydog.no


Navnet Everyday Dog betyr på norsk 'hverdags- hunden'. Grunnen til dette valget er at hundeskolens fokus ligger på nettopp disse hundene,- familiehunden, kosehunden, turkameraten osv., og ikke minst hundenes eiere. Eiers forståelse og kunnskap om sin hund både som rase, type og individ er alfa omega for at de skal få et godt liv sammen.

 
Hvorfor velge Everyday Dog fremfor andre hundeskoler?
Instruktøren er nytenkende, praktiserer rase- og individtilpasset trening, har en genuin interesse for hver hund og dens eier, har god tid etter kursdagenes slutt til å svare på spørsmål og snakke med deltagere, og et inderlig ønske om å veilede hund og eier på beste måte etter deres ønske, behov, kapasitet og forutsetninger.  

(- Everyday Dog ligger for tiden på is, men vi håper å få alt opp å gå igjen etter hvert)


 
Everyday Dog legger vekt på:

  • - Rase- og individtilpasset trening
    - Eiers ønsker og behov for hunden og hundeholdet
    - At hund og eier blir sett på kurs
    - Milde og effektive treningsmetoder som er praktisert fra opphavet i over 30 år med meget gode resultater
    - At trening og samarbeid mellom hund og eier skal vært gøy og motiverende!
Everyday Dog tilbyr ulike valp/hundekurs, teoretiske kurs, privattimer og personlig trener. Kursene avholdes både i Horten og Re kommune i Vestfold, i tillegg til hjemmebesøk innen Vestfold fylke for privattimer/personlig trening. 

 
 

 
Instruktøren
 
Karins utdanning strakk seg over 14 måneder i 2010/2011, og hun fullførte som 'hundeeierinstruktør med spesialkompetanse innen adferd og rasekunnskap'. Utdanningen ble tatt via 'Åsa Ahlbom og Agneta Geneborg- utbildningar' (SMYG), hvor deres daværende samarbeidspartner Mona Mikaelsson Törnblom var Karins lærer og mentor. Åsa Ahlbom er fortatter blant annet av bøkene 'Fra Valp til Voksen Hund 1 og 2', og den nye boken 'Vardagsuppfostran med känsla och respekt'. Disse bøkene beskriver i det store og det hele hvordan Everyday Dog ønsker å arbeide. Det er ellers viktig for Karin å stadig oppdatere seg innen fagfeltet slik at hun kan tilby det beste ut til hund og eier.
 
Ellers er Karin er 37 år gammel, og har to sønner. Hun har hatt hund siden hun var barn,  og har i dag en whippet som er et kjært familiemedlem for henne. Denne rasen drev hun også tidligere et lite oppdrett av i egen kennel. Karins lidenskap og interesse for hund er uendelig stor, og hun elsker å jobbe med hund både privat og professjonelt.
 
 
 
 
 
Tverrfaglig behandling

Karin Elise Hansen arbeider med ulike behandlingsmetoder i Humanimal Care,- som dyrekommunikasjon, Healing og Dr. Bach's blomsterremedier. I tilfeller der hundeeier er åpen og selv ytrer ønske om det kan disse behandlingsmetodene med fordel kombineres med hundetreningen.
 
Behandling med blomsterremedier- som balanserer det mentale hos både dyr og mennesker, kan f.eks. være meget gunstig i tilfeller hvor hunden har adferdsvansker, hvis valpen er urolig på valpekurs, hvis hunden har traumer eller lignenede. (Les mer om Bach Terapi her).
 
Skepsis til de sekundære behandlingsmetodene er helt naturlig, og noe Karin respekterer at mange har. Det er derfor viktig å understreke at Everyday Dog har bena godt 'plantet på jorda', og ikke er en 'alternativ hundeskole'- men en bedrift som arbeider med milde og effektive metoder som er basert på god kompetanse og en genuin interesse for hundens velferd.